mheenpark.reismee.nl

Dag 2

Zaterdag 26 maart 2011-03-27

Oef, wat was het vroeg op vandaag! Maar de moeite loont. Om acht uur stappen we welgemoed de Inner Circle van Stonehenge binnen (en dat is toch dik een uur rijden vanuit Bath!). Voor openingstijd, de plek is uitgestorven. Geen luidruchtige Engelsen, geen Japanners met camera's. Alleen wij en die eeuwenoude stenen. Dat we de Inner Circle in mogen, dat wil zeggen dat we tússen de stenen mogen lopen, maakt de trip wel extra special.

Om half tien kronkelt de bus alweer door het landschap en daar is niet iedereen even blij mee. Er komen steeds meer mensen voor in de bus zitten J. Gelukkig hebben we een hele middag in de buitenlucht voor de boeg. Er staat een wandeling van drie uur door het Neolithische landschap van Avebury op het programma. First stop: West Kennet Barrow, grote grafheuvel. Daarna wandelen we kriskras door de heuvels en over de Roman Road naar het huidige begin van de West Kennet Avenue. Die leidt ons regelrecht naar Avebury een klein dorpje aan de Roman Road. Daar pauzeren we een uurtje. En dat was nodig ook.

De middag brengen we door in de Victoria Art Galery in Bath. Dat levert een rustig moment op. Iedereen is druk bezig met de opdrachten voor BV en wiskunde (wegens technische problemen hiervan geen foto's helaas). Aan het einde van de middag hebben we een uurtje over waarin we door Bath City Centre lopen en onverwacht in een rugbywedstrijd belanden. Een ontspannen zaterdag-eind-van-de-middag, dus. En door het prachtige weer kunnen we zonder jas door de stad lopen totdat we door Peter (onze fantastische chauffeur) worden afgezet bij onze gastgezinnen.